Orzech Laskowy Kawa smakowa ziarnista lub mielona 200g / 1kg
- Kawa ziarnista aromatyzowana 100% arabika z Kolumbii Orzech Laskowy to połączenie idealne. Kawa i orzechy laskowe to nierozłączna para. Ta kawa przypadnie do gustu większości kawoszy, a nawet może stanie się Twoją ulubioną kawą.Kraj p
W zestawie
Kawa ziarnista aromatyzowana 100% arabika z Kolumbii Orzech Laskowyto połączenie idealne. Kawa i orzechy laskowe to nierozłączna para. Ta kawa przypadnie do gustu większości kawoszy, a nawet może stanie się Twoją ulubioną kawą.
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Gatunek: Arabika
Profil palenia: średnie
Smak/Aromat: orzech laskowy
Body/cielistość: umiarkowane
Kwasowość: niska
Kawa aromatyzowana najwyższej jakości
Kolumbijskie ziarna charakteryzują się klasycznym smakiem, więc są idealną bazą do tworzenia kawowych kompozycji. Ziarna użyte w kompozycji Orzech Laskowy to Kolumbia Excelso. Jest to wysokiej jakości 100% arabika o klasycznym smaku kawy, o niskiej kwasowości oraz przyjemnych delikatnych nutach czekolady. Jej smak komponuje się z dodatkami orzechowymi, słodkimi, owocowymi czy pikantnymi. Kawa z Kolumbii jest także kawą, która zaparzona w różnych urządzeniach np. ekspresie przelewowym, kawiarceczy jako zalewajka zawsze dobrze smakuje.
Jak parzyć kawę ziarnistą smakową Orzech Laskowy?
Kawa ziarnista smakowa idealnie nadaje się do parzenia w kawiarce, french pressie, ekspresie przelewowym czy drippie. Ten rodzaj kawy sprawdzi się także jako klasyczna zalewajka.
Jak smakuje kawa ziarnista 100% arabika aromatyzowana Orzech Laskowy?
Kawa aromatyzowana 100 % arabika o smaku orzecha laskowego to para doskonała. Smak orzech laskowego dopełnia tękawę ziarnistąi podkreśla jej smak nie dominując nad smakiem kawy. Posmakuje ona tym, którzy chcą odświeżyć smak swojej codziennej filiżanki kawy, ale nie szukają ekstrawaganckich połączeń. Nasza ziarnista kawa aromatyzowana pachnie tak pięknie, że chce się ją pić jeszcze zanim rozpoczniemy parzenie.
Przepis na idealną kawę
"Oooorzeszek"
Kawa aromatyzowana ziarnista o smaku orzechów laskowych w Twojej domowej kawiarence może stać się hitem dzięki temu przepisowi.
Co potrzebujesz do przygotowania kawy:
-8 g kawy na 100 ml wody
-napój mleczny migdałowy
-mleko 3,2
-posiekane orzechy laskowe
-nutella
-filiżanka z grubej porcelany
Przygotuj kawę w kawiarce używając 8 g kawy na 100 ml wody. Spień 50 ml mleka i 50 ml napoju migdałowego podgrzewając do 60 stopni. Brzegi filiżanki obtocz w nutelli i posiekanych orzechach laskowych. kawę i mleko wlej do filiżanki. Kawa wygląda obłędnie i smakuje wyśmienicie. Tak podana kawą zaskoczysz gości lub rozpieścisz siebie podczas popularnego home office.