Czekolada Mleczna Kawa smakowa ziarnista lub mielona 200g / 1kg
- Kawa ziarnista aromatyzowana 100% arabika z Kolumbii Czekolada Mleczna jest w stanie świetnie zastąpić nawet słodki deser czekoladowy. Kawa i czekolada to połączenie oczywiste i idealne. Czekoladowe ziarna Kolumbii Excelso wzbogacone
W zestawie
Kawa ziarnista aromatyzowana 100% arabika z Kolumbii Czekolada Mlecznajest w stanie świetnie zastąpić nawet słodki deser czekoladowy. Kawa i czekolada to połączenie oczywiste i idealne.Czekoladowe ziarna Kolumbii Excelso wzbogacone o jeszcze więcej czekoladowego smaku, potęgują przyjemne doznania. Nie zakochać się w tej kawie jest naprawdę trudno. Uważaj - raz spróbowana kusi kolejną filiżanką.
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Gatunek: Arabika
Profil palenia: średnie
Smak/Aromat: czekolada mleczna
Body/cielistość: umiarkowane
Kwasowość: niska
Kawa aromatyzowana najwyższej jakości
Kolumbijskie ziarna charakteryzują się klasycznym smakiem, więc są idealną bazą do tworzenia kawowych kompozycji. Ziarna użyte w kompozycji Czekolada mleczna to Kolumbia Excelso. Jest to wysokiej jakości 100% arabika o klasycznym smaku kawy, o niskiej kwasowości oraz przyjemnych delikatnych nutach czekolady.Jej smak komponuje się z dodatkami orzechowymi, słodkimi, owocowymi czy pikantnymi. Kawa z Kolumbii jest także kawą, która zaparzona w różnych urządzeniach np. ekspresie przelewowym, kawiarce czy jako zalewajka zawsze dobrze smakuje.
Jak parzyć kawę ziarnistą smakową Czekolada mleczna?
Kawa ziarnista smakowa idealnie nadaje się do parzenia w kawiarce, french pressie, ekspresie przelewowym czy drippie. Ten rodzaj kawy sprawdzi się także jako klasyczna zalewajka.
Jak smakuje kawa ziarnista 100% arabika aromatyzowana Czekolada Mleczna?
Kawa smakowa ziarnista aromatyzowana olejkiem czekolady nadaje tej świeżo palonej 100 % arabice z Kolumbijeszcze bardziej czekoladowego smaku. Kolumbia z natury ma swoje czekoladowe nuty. Po ich wzmocnieniu smakiem czekolady mlecznej powstaje kawa, która jako espresso urzeka mocą i słodyczą. Jako cappuccino rozpieszcza do ostatniej kropli kubki smakowe każdego kawosza.
Przepis na idealną kawę
"Czekolada Mleczna"
Nasza propozycja na kawę aromatyzowaną Czekolada Mleczna to wersja na zimno.
Co potrzebujesz do przygotowania kawy:
-8 g kawy na 100 ml wody
-sos czekoladowy Monin
-mleko
-kostki lodu
-wysoka szklanka
Kawę przygotuj w kawiarce, używając 8 g kawy na 100 ml wody. Szklankę udekoruj sosem czekoladowym i wypełnij do 3/4 kostkami lodu. Do szklanki wlej 150 ml zimnego mleka i 80 ml kawy. Kawę podawaj do picia ze słonką. Cheers!