Belgijskie Praliny Kawa smakowa ziarnista lub mielona 200g / 1kg
- Kawa ziarnista aromatyzowana 100% arabika z Kolumbii Belgijskie Praliny to połączenie smaku klasycznej kolumbijskiej kawy ziarnistej oraz aromatu luksusowych czekoladek nadziewanych kremową słodka masą czekoladową znanych na całym świ
W zestawie
Kawa ziarnista aromatyzowana 100% arabika z Kolumbii Belgijskie Pralinyto połączenie smaku klasycznej kolumbijskiej kawy ziarnistej oraz aromatu luksusowych czekoladek nadziewanych kremową słodka masą czekoladowąznanych na całym świecie.
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Gatunek: Arabika
Profil palenia: średnie
Smak/Aromat:belgijskie praliny
Body/cielistość: umiarkowane
Kwasowość: niska
Kawa aromatyzowana najwyższej jakości
Kolumbijskie ziarna charakteryzują się klasycznym smakiem, więc są idealną bazą do tworzenia kawowych kompozycji. Ziarna użyte w kompozycji Belgijskie Praliny to Kolumbia Excelso. Jest to wysokiej jakości 100% arabika o klasycznym smaku kawy, o niskiej kwasowości oraz przyjemnych delikatnych nutach czekolady.Jej smak komponuje się z dodatkami orzechowymi, słodkimi, owocowymi czy pikantnymi. Kawa z Kolumbii jest także kawą, która zaparzona w różnych urządzeniach np. ekspresie przelewowym, kawiarce czy jako zalewajka zawsze dobrze smakuje.
Jak parzyć kawę ziarnistą smakową Belgijskie Praliny?
Kawa ziarnista smakowa idealnie nadaje się do parzenia w kawiarce, french pressie, ekspresie przelewowym czy drippie. Ten rodzaj kawy sprawdzi się także jako klasyczna zalewajka.
Jak smakuje kawa ziarnista 100% arabika aromatyzowana Belgijskie Parliny?
Kawa aromatyzowana 100% arabika z Kolumbii Belgijskie Praliny to słodkie połączenie luksusowch czekoladek i klasycznych ziaren kolumbijskich. Aromat czekoladek belgijskich podsyca smak kawy i nadje jej słodkiego aromatu. Kawa aromatyzowana Belgijskie Praliny podana jako latte czy cappuccino smakuje wyśmienicie , a jako americano czy espresso zaczaruje słodkim smakiem i przyjemnym aromatem czekolady każdego kawosza.
Przepis na idealną kawę
"Belgijskie praliny"
Nasza propozycja na kawę aromatyzowaną Belgijskie Praliny to Espresso Affogato. To połączenie mocnej kawy z ekspresu z gałeczką lodów waniliowych.
Co potrzebujesz do przygotowania kawy:
-8 g kawy
-lody waniliowe
-filiżanka do espresso
Do ogrzanej filiżanki zrób pojedyńcze espresso na bazie kawy aromatyzowanej Belgijskie praliny. Małą łyżeczką lub gałkownicą nałóż na środek kawy odrobinę lodów. I gotowe! Włosi uwielbiają tę postać espresso, choć oni przygotowują je na klasycznie palonych ziarnach. Ciekawe czy w wersji na kawie aromatyzowanej Belgijskie Praliny przypadłaby im do gustu.