Piernik Alpejski Kawa smakowa ziarnista lub mielona 200g / 1kg
- Kawa ziarnista, świeżo palona, aromatyzowana 100% arabika z Kolumbii Piernik Alpejski to połączenie smaku słodkich pierników z klasycznym smakiem kawy z Kolumbii z nutami czekolady.Kraj pochodzenia: Kolumbia
- Gatunek: Arabika
- Profil pa
W zestawie
Kawa ziarnista, świeżo palona, aromatyzowana 100% arabika z Kolumbii Piernik Alpejski to połączenie smaku słodkich piernikówz klasycznym smakiem kawy z Kolumbiiz nutami czekolady.
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Gatunek: Arabika
Profil palenia: średnie
Smak/Aromat: pierniczki alpejskie
Body/cielistość: umiarkowane
Kwasowość: niska
Kawa aromatyzowana najwyższej jakości
Kolumbijskie ziarna charakteryzują się klasycznym smakiem, więc są idealną bazą do tworzenia kawowych kompozycji. Ziarna użyte w kompozycji Piernik Alpejski to Kolumbia Excelso. Jest to wysokiej jakości 100% arabika o klasycznym smaku kawy, o niskiej kwasowości oraz przyjemnych delikatnych nutach czekolady. Jej smak komponuje się z dodatkami orzechowymi, słodkimi, owocowymi czy pikantnymi. Kawa z Kolumbiijest także kawą, która zaparzona w różnych urządzeniachnp. ekspresie przelewowym, kawiarce czy jako zalewajka zawsze dobrze smakuje.
Jak parzyć kawę ziarnistą smakową Piernik Alpejski?
Kawa ziarnista smakowa idealnie nadaje się do parzenia w kawiarce, french pressie, ekspresie przelewowym czy drippie. Ten rodzaj kawy sprawdzi się także jako klasyczna zalewajka.
Jak smakuje kawa ziarnista 100% arabika aromatyzowana Piernik Alpejski?
Kawa aromatyzowana o smaku Pierników Alpejskich to bardzo zaskakujący smak. Choć większość po pierniczkach spodziewa się tylko korzennego smaku w tej kawie oprócz cynamonu znajdziemy tez nuty takie jak wanilia i śmietanka. Kawa aromatyzowana ziarnista Piernik Alpejskito opcja dla tych którzy lubią korzenne smaki lecz z przyjemnymi słodkimi nutami.
Przepis na idealną kawę
"Piernik Alpejski"
Nasza propozycja na kawę aromatyzowaną ziarnistą Piernik Alpejski to opcja dla tych, którzy z różnych przyczyn nie piją mleka zwierzęcego.
Co potrzebujesz do przygotowania kawy:
-8 g kawy na 100 ml wody
-napój owsiany
-cukier trzcinowy
-cynamon
-filiżanka
Kawę przygotuj w kawiarce, używając 8 g kawy na 100 ml wody. Do ogrzanej filiżanki wlej 80 ml kawy Piernik Alpejski i 120 ml ciepłego napoju owsianego, 1 łyżeczkę cukru trzcinowego, a całość posyp cynamonem. Osoby pijące kawę bez cukru w tej opcji mogą z niego zrezygnować bo napój sojowy jest stosunkowo słodki sam w sobie. Dla niepijących krowiego mleka i szukających zdrowych, niskokalorycznych nowych smaków w kawie nasz kawa Piernik Alpejski to strzał w dziesiątkę.