330 ml - Ręczny spieniacz do mleka Bialetti Cappuccinatore Acciaio na indukcję
- Wykonany ze stali nierdzewnejspieniacz do mleka Bialetti Cappuccinatore Acciaio to prosty i praktyczny sposób na przygotowanie pysznej,kremowej pianki, we własnym domu.
Bialetti Cappuccinatore Acciaio na indukcję - ręczny ubijak do mleka
Od 80 latBialettijest liderem na rynku kawiarek ze swoją słynną Moka Express. Jeśli chcesz prawdziwie włoską kawę, ta kawiarka jest nie do pobicia. Bialetti produkuje jednak również akcesoria do kawy.
Pysznakawa z pianką? Teraz to możliwe!Spieniacz Cappuccinatoreod Bialetti to idealne urządzenie do przyrządzenia perfekcyjnej pianki cappuccino. Pokrywa jest wyposażona w tłok do spieniania mleka.
Prezentowany spieniaczidealnie nadaje się na kuchnie gazoweoraz indukcyjne.
Pojemność:330 ml
Materiał:stal nierdzewna
Gwarancja producenta: 2 lata
Produkt można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne, aby zachować nienaruszoną charakterystykę materiałów zewnętrznych.
Jak przygotować kremową piankę?
1. Napełnij jedną trzecią spieniacza Cappuccinatoremlekiem.
2. Umieść Cappuccinatorena odpowiednim źródle ciepła: Jeśli używasz płyt gazowych, ustaw płomień na niskim poziomie, aby nie wystawał on poza spieniacz. Jeśli używasz elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych kuchenek, ustaw grzanie na wartość średnią, medium i umieść ubijak na płycie odpowiedniej do wymiarów jego dna. Podczas używania produktu na kuchence nie pozostawiaj tłoka spieniającego wewnątrz pojemnika.
3. Gdy mleko będzie gorące (zaleca się, aby mleko nie było ugotowane, powinno mieć temperaturę około 60-65 stopni C), zdejmijCappuccinatoreze źródła ciepła i umieść na gładkiej, nieśliskiej powierzchni odpornej na ciepło.
4. Przykryj Cappuccinatore pokrywką z tłokiem. Uważaj, aby nie zanurzać tłoka spieniającego zbyt mocno. Naciskaj tłok w dół, aż uzyskasz pożądaną ilość piany. Podczas tej operacji mocno trzymaj rączkę, aby upewnić się, że produkt jest stabilny. Aby uniknąć poparzeń użyj rękawic kuchennych.
Ostrzeżenie:Nie należy używać nadmiernej siły do spieniania mleka, ponieważ gorący płyn może wypłynąć z pojemnika.
5. Dzięki podwójnemu krążkowi u dołu tłoka, spienianie mleka jest szybką operacją: już po 10 sekundach otrzymasz wspaniałą piankę.
6. Odczekaj kilka sekund przed nalaniem mleka, jeśli chcesz uzyskać bardziej zwartą śmietankę. Kontynuuj spienianie, jeśli chcesz zamienić mleko w śmietanę.
7. Wyjmij tłok z pojemnika i wlej spienione mleko do kubka lub szklanki.