Nugat - syrop nugat Monin 0,7l
- Syrop w szklanej butelce o pojemności 0,7 litra o smaku deseru Nugat
Syrop Nougat Monin
Nugat Moninto tak jak syropy: Tort Czekoladowo - Wiśniowy Monin, Creme Brulee Monin, Ciasteczka Makaroniki Moninczy Pierniczki Belgijskie Monin, syrop inspirowany deserem.
Nugatto wywodzący się z krajów arabskich rodzaj deseru składającego się z kompozycji migdałów,orzechów laskowych,jajek orazmiodu. To słodkie połączenie w Hiszpanii uznawane jest za przysmak Bożonarodzeniowy. Mieszkańcy południowej Francji uwielbiają go natomiast za zawartość cukru lawendowego.
Syrop o smaku nugatowym Moninma wyraźnie słodki zapach z wyczuwalnymi nutami orzechów. Smak to wspaniałe połączenie składników deseru Nugat.
Syrop wspaniale urozmaici smakiem zarówno ciepłeizimne napoje takie jak:
- mleczne szejki,
- kawy,
- gorącą czekoladę.
Syropsprzedawany jest w szklanej butelce o pojemności 0,7 litra. Po otwarciu przechowywać w zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Do łatwego nalewania polecamy pompkio dozowaniu 5 i 10 ml.
Przykładowe przepisy
Nugatowa gorąca czekolada:
Składniki:
• 20 ml syropu Nugat Monin• 30 ml sosu o smaku ciemnej czekolady Monin• 180 ml mleka
Do kubka wlej mleko oraz sos i syrop. Podgrzej lub spień na ciepło. Przelej do szklanki typu latte i dobrze wymieszaj. Możesz udekorować bitą śmietaną, sosem karmelowym Monini kawałkami nugatu.
Nugatowe Latte:
Składniki:
• 20 ml syropu Nugat Monin• 150 ml mleka• 1 porcja espresso czyli 25-35 ml kawy
Do szklanki wlej syrop i spienione mleko. Na końcu dodaj jedną porcję espresso. Całość możesz udekorować pisakami Latte Art Monin.
Skład syropu:
Cukier, woda, naturalny aromat, kwas: kwas cytrynowy. Barwnik: E150a czyli karmel prosty - barwnik naturalny powstający w procesie karmelizacji.
Marka Monin
Pochodząca z Francji markaMoninod ponad 100 lat oferuje produkty najwyższej jakości. W jej katalogu znajdziemy m.in. syropy do kawy, herbaty, drinków, a także sosy do dekorowania kawy lub deserów.