Espresso Blend kawa ziarnista lub mielona 200g / 1kg
- Espresso Blendto połączenie trzech ziaren arabiki w proporcjach 50% arabiki z Brazylii, 25% arabiki z Gwatemali i 25% arabiki z Nikaragui.Rozpieszcza ona smakiem wdzięcznej czekoladowej Brazylii, przełamanej orzechami i wanilią pochod
W zestawie
Espresso Blend to połączenie trzech ziaren arabiki w proporcjach 50% arabiki z Brazylii, 25% arabiki z Gwatemali i 25% arabiki z Nikaragui. Rozpieszcza ona smakiem wdzięcznej czekoladowej Brazylii, przełamanej orzechami i wanilią pochodzących z Gwatemalskich ziaren i Nikaragui.Idealna na poranne espresso. Ta kawa ziarnista stawia na nogi.
Kraj pochodzenia: Brazylia, Nikaragua, Gwatemala
Gatunek: Arabica
Profil palenia: średnie
Smak: czekolada, orzech laskowy, wanilia
Aromat: dymny, z lekkim waniliowym akcentem, kakao
Body/cielistość: umiarkowane
Kwasowość: niska
Mieszanka ziaren 100% arabik Espresso Blendto prawdziwa gratka dla miłośników esencjonalnego espresso.Każda z trzech arabik wchodzących w skład tej kawowej mieszanki to wysokiej jakości ziarna.Brazylijskie ziarna arabiki to wdzięczne i znane na całym świecie ziarna, które swoim smakiem urzekają i są idealną bazą do mieszanek espresso.Gwatemala i Nikaragua w proporcji 25%/25% w połączeniu z Brazylią robią z tego kawowego blendu kawę idealną na poranny zastrzyk w postaci kilkunastu mililitrów aromatycznego espresso w ulubionej filiżance.
Smak i aromat kawy ziarnistej Espresso Blend
Kawa ta to kompozycja idealna pod Espresso.Jej smak to przede wszystkim czekoladaprzełamana delikatną nutą wanilii oraz orzechów z lekko dymnymposmakiem. Nadaje się na poranne espresso w ulubionej filiżance, na kawę do biura czy kawiarni. Dzięki połączeniu nut smakowych zawartych w trzech arabikach z jakich jest skomponowana jej smak pasuje większości.
Jak parzyć kawę ziarnistą Espresso Blend?
Kawa ziarnista 100% arabikapowstałą z połączenia kaw z trzech zakątków świata tzn. z Brazylii, Gwatemali, Nikaragui to idealna kawa do ekspresu ciśnieniowegoczy to używanego w domu, ekspresu w biurze czy w kawiarni. Nada się także do parzenia pod tzw. zalewajkę. Na bazie tej kawy można śmiało tworzyć trójwarstwowe latte macchiatto czy cappuccino z pyszną pianką.